SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstad Judoklubb
Judo
Ossi och George till Kata-VM
2023-10-19 21:55
Nordic Judo Kata Open Tournament, som hölls på hemmaplan här i Kristianstad i augusti i år, där de kammade hem en silvermedalj i Nage No kata, samma kata som de nu ska ställa upp med i VM.

Styrelsen tar tempen...

 

Nästa vecka är det dags för klubbens legender tillika huvudtränare George ”Jojje” Vuger och Ossi Tauriainen att representera inte bara Kristianstad Judoklubb utan Sverige, på världsmästerskapen i kata, ”Abu Dhabi World Championship Kata 2023”. Den erfarna Kristianstad-duon gör inte mindre än sitt fjärde VM sen 2013.

Senaste mästerskapet för parhästarna var Nordic Judo Kata Open Tournament, som hölls på hemmaplan här i Kristianstad i augusti i år, där de kammade hem en silvermedalj i Nage No kata, samma kata som de nu ska ställa upp med i VM.

Senaste VM för er del var i Amsterdam 2015, hur kommer det sig att ni ställer upp just i år igen?

-Vi märkte på Nordiska nu i augusti att vår poäng bara var marginellt lägre än guldmedaljörernas, Mathias och Michael Zapf från Tyskland, säger George Vuger och fortsätter.  Zapf & Zapf placerade sig väldigt bra i EM och ska även ställa upp nu i VM. Att vi håller samma nivå som dem fick oss att inse att vi har något att hämta i VM. Och vi kan tillägga att just tyskarna var på oss efter Nordiska och sa att ”You HAVE to come to the World Championships”, så kanske är det också lite tack vare deras propsande som vi tänkte efter och gjorde slag i saken.

Vad är då målet i VM? Att ta revansch på tyskarna?

-Mitt mål är att komma till final, säger Vuger. Där laddar vi om på nytt och tar guld!

-Jaså du siktar på guld? replikerar Tauriainen och tillägger med ett leende, ja vi är ju inte där för att turista i alla fall.

-En annan viktig faktor till att vi faktiskt kan delta är att vi lyckats hitta sponsorer som gör att vi har möjlighet att åka dit, tillägger duon ödmjukt.

Onsdag nästa vecka går flyget för Vuger och Taurianen. Tävlingen är på lördag, den 28 oktober och sammanlagt tvåhundranittio tävlande från trettiofem nationer tävlar i fem olika kator.

Vi är många hemma i Kristianstad som med spänning kommer att sitta som fastnaglade vid livesändningen nästa lördag och vi hoppas att stödet ska kännas ändan bort till Abu Dhabi!

Tävlingen sänds live på Internationella Judoförbundets judo tv, http://judotv.com