SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstad Judoklubb
Judo
Falltrygghet för äldre

Välkommen på Falltrygghetsutbildning för dig runt 65 år eller äldre

 

Du som är runt 65 år eller äldre är välkommen till falltrygghetsutbildning med inriktning på kroppskontroll, styrka och rätt teknik för att motverka eller lindra en fallolycka. Statistik visar att män och kvinnor över 65 år är överrepresenterade i fallolyckor men med rätt träning och teknik kan många fallolyckor undvikas eller minskas.

 

Vi erbjuder en utbildning som omfattar 16 tillfällen per termin med stegrande träning. Utbildningen följer Svenska Judoförbundets speciellt framtagna utbildningskoncept Judo4Balance och Kristianstad Judoklubb har 3 utbildade instruktörer i Falltrygghet för äldre.

Alla kan delta i träningen oavsett om du tränar idag, är vältränad eller har begränsad fysisk status. Vi anpassar träningen till varje individs förmåga. Eftersom det handlar om stegrande träning tar vi bara in nya deltagare under de 3-4 första tillfällena. Träningen görs i vanliga träningskläder, dock ska de vara utan knappar eller dragkedjor.

Varje pass avslutas med gemensamt kaffe (ingår i avgiften).

 

Läs gärna mer på https://judo.se/fallprevention/falltrygghet-for-aldre/ 

 

Datum: Tisdagar med start 27:e augusti 2024
Tid: kl 19.00-20.00 + kaffe efteråt
Plats: Kristianstad Judoklubbs dojo, Björkhemsvägen 7a, Kristianstad
Kostnad: Medlemsavgift 200 kr/år samt 1 200 kr/termin, faktureras efter första träningstillfället
Anmälan: Via Ny medlem, ange Falltrygghet i meddelanderutan, tidigare medlemmar skickar ett mail till kassor@kristianstadjudo.se 
Instruktörer: Ronny Månsson, 3 dan och Klas Persson, 1 kyu
Information: Har du eventuella frågor ring Ronny Månsson 0727-432485 alternativt maila ronny.mansson@kristianstadjudo.se