Falltrygghet +65 år

Välkommen på Falltrygghetsutbildning för dig över 65 år

Du som är +65 år är välkommen till falltrygghetsutbildning med inriktning på kroppskontroll, styrka och rätt teknik för att motverka eller lindra en fallolycka.

Utbildningen följer Svenska judoförbundets speciellt framtagna utbildningskoncept och Kristianstad judoklubb har som en av de första klubbarna i landet utbildade instruktörer i Falltrygghet för äldre +65 år. Klubben har dessutom under flera år genomfört Senior sport School i samarbetat med Skåneidrotten och Kristianstads kommun vilket varit mycket uppskattat av deltagarna.

Statistik visar att män och kvinnor övre 65 år är överrepresenterade i fallolyckor men med rätt träning och teknik kan många fallolyckor undvikas eller minskas.

Vi erbjuder nu en utbildning som omfattar 19 tillfällen med stegrande träning. Alla kan delta i träningen oavsett om du tränar idag, är vältränad eller har begränsad fysisk status. Vi anpassar träningen till varje individs förmåga.

Varje pass avslutas med gemensam fika (ingår i avgiften).

Datum: Tillfälligt uppehåll pga Covid-19
Tid: kl 18.30-19.30 + fika
Plats: Kristianstad Judoklubbs dojo, Björkhemsvägen 7a, Kristianstad
Kostnad: 800 kr per person, faktureras efter första träningstillfället