SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstad Judoklubb
Judo
Långfredagskata 29 mars
2024-02-18 18:25

Inriktning: Fokus på Nage-no-kata, övriga kata efter önskemål.

 

Datum: 29 mars (Långfredagen)

Tid:      10,00 – ca 16,00

Plats:    Kristianstad Judoklubbs träningslokal

Björkhemsvägen 7a

291 54 Kristianstad

 

Instruktör: Ossi Tauriainen 6 Dan, George Vuger 5 Dan.

 

Kostnad: 400 kr/person, faktureras anmälande klubb, lunch till självkostnad kan beställas i samband med anmälan.

 

Anmälan: Senast fredagen den 22 mars till kata@kristianstadjudo.se

Ange: namn, klubb, grad, ev matbeställning och vilken kata ni vill träna på. 

 

 Inbjudan som pdf

Välkommen!

Årsmöte 2024 - ändrat datum!
2024-01-25 20:15

Söndag 17:e mars kl 13.00 kommer vi hålla årsmöte i föreningen.

 

De som har betalt medlemsavgift för 2024 kommer få kallelse inom kort och är välkomna.

 

Mötet brukar ta runt en timme. Efteråt bjuder klubben på smörgåstårta. 

 

Sista dag att svara på kallelsen är söndag 10:e mars så vi hinner beställa mat.

 

 

För rösträtt på mötet gäller följande:

Medlem som har betalat förfallna medlemsavgifter och under mötesåret fyller lägst 15 år har rösträtt på möte. Rösträtten är personlig och får inte utövas genom ombud. Medlem som inte har rösträtt har yttrande- och förslagsrätt på mötet. 

Falltrygghet för äldre kommer tillbaka under våren 2024!
2023-12-08 10:02
För några veckor sedan godkändes två av våra tränare, Ronny Månsson och Klas Persson, som utbildare inom Judo4Balance - Falltrygghet för äldre!
Det innebär att vi återigen kommer kunna erbjuda denna träning hos oss - jättekul och efterlängtat. Det kommer mer info inom kort men start planeras efter årsskiftet lite efter att ordinarie träning gått igång, troligtvis på tisdagar kl 19.00.
Sprid gärna till era nära och kära i Kristianstad-regionen.
 
 
 
Ossi och George till Kata-VM
2023-10-19 21:55
Nordic Judo Kata Open Tournament, som hölls på hemmaplan här i Kristianstad i augusti i år, där de kammade hem en silvermedalj i Nage No kata, samma kata som de nu ska ställa upp med i VM.

Styrelsen tar tempen...

 

Nästa vecka är det dags för klubbens legender tillika huvudtränare George ”Jojje” Vuger och Ossi Tauriainen att representera inte bara Kristianstad Judoklubb utan Sverige, på världsmästerskapen i kata, ”Abu Dhabi World Championship Kata 2023”. Den erfarna Kristianstad-duon gör inte mindre än sitt fjärde VM sen 2013.

Senaste mästerskapet för parhästarna var Nordic Judo Kata Open Tournament, som hölls på hemmaplan här i Kristianstad i augusti i år, där de kammade hem en silvermedalj i Nage No kata, samma kata som de nu ska ställa upp med i VM.

Senaste VM för er del var i Amsterdam 2015, hur kommer det sig att ni ställer upp just i år igen?

-Vi märkte på Nordiska nu i augusti att vår poäng bara var marginellt lägre än guldmedaljörernas, Mathias och Michael Zapf från Tyskland, säger George Vuger och fortsätter.  Zapf & Zapf placerade sig väldigt bra i EM och ska även ställa upp nu i VM. Att vi håller samma nivå som dem fick oss att inse att vi har något att hämta i VM. Och vi kan tillägga att just tyskarna var på oss efter Nordiska och sa att ”You HAVE to come to the World Championships”, så kanske är det också lite tack vare deras propsande som vi tänkte efter och gjorde slag i saken.

Vad är då målet i VM? Att ta revansch på tyskarna?

-Mitt mål är att komma till final, säger Vuger. Där laddar vi om på nytt och tar guld!

-Jaså du siktar på guld? replikerar Tauriainen och tillägger med ett leende, ja vi är ju inte där för att turista i alla fall.

-En annan viktig faktor till att vi faktiskt kan delta är att vi lyckats hitta sponsorer som gör att vi har möjlighet att åka dit, tillägger duon ödmjukt.

Onsdag nästa vecka går flyget för Vuger och Taurianen. Tävlingen är på lördag, den 28 oktober och sammanlagt tvåhundranittio tävlande från trettiofem nationer tävlar i fem olika kator.

Vi är många hemma i Kristianstad som med spänning kommer att sitta som fastnaglade vid livesändningen nästa lördag och vi hoppas att stödet ska kännas ändan bort till Abu Dhabi!

Tävlingen sänds live på Internationella Judoförbundets judo tv, http://judotv.com

Guldregn i Kata SM
2022-12-04 18:47

I helgen avgjordes Kata-SM i Kristianstad Judoklubbs lokaler, Ossi Tauriainen och George Vuger lyckades knipa guldmedaljen i 4 Kata och 1 silver. Ronny Månsson och Klas Person fick 1 brons.

 

Mer information finns under fliken KATA 

Vi tar ställning!
2022-03-28 10:05

Kristianstad judoklubb välkomnar Ukrainska medborgare på flykt till våra träningspass utan kostnad.

 

Anmälan gör som vanligt via "Ny medlem"

 

Sprid gärna detta vidare!

LADDA NER MEDLEMSAPPEN
VÅR FACEBOOKSIDA